När kommunikationen inte längre funkar

Ni som alltid varit som en, är nu två helt separata människor. Från att dagarna förgylldes med glädje, är det nu ilska och sorg. Det är en del av livet. För alla håller det inte hela vägen.

När man hör ett äldre par berätta att de varit ihop i hela livet, då avundas man ofta dem. Man blir glad för deras skull. Tänka sig att hitta sin själsfrände och vara med denne i resten av sitt liv.

En själsfrände finns för alla. Man kan tro att man har hittat den utan att man faktiskt har det. Det kan visa sig efter flera år tillsammans, att nej, ni var inte rätt. Med ett brustet hjärta behöver man ta sig vidare. Har man barn är det inte riktigt så enkelt. Då är det inte bara era hjärtan som ska läka.

Kommer inte överens

Trots att man levt tillsammans länge kan man komma till punkten där man inte alls kan kommunicera. Att ha ett framtida samarbete är inte att drömma om, och det kan leda till en vårdnadstvist. Främst bör man ta hjälp av familjerätten. Detta är advokater som har bra koll på vad som gäller just inom vårdnadstvister. De försöker medla mellan er för att hitta en väg som passar er alla.

I Sverige har barn rätt till båda sina föräldrar, det är endast vid särskilda anledningar som det kan tas ifrån dem. Räcker det inte med familjerätten kan det tas till domstol. Då är det domstolen som tar besultet.

6 May 2021