Misstänkt för brott – ej att betrakta som skyldig

Att bara vara misstänkt för brott innebär inte att du är skyldig. Det gäller dock att agera smart för att inte försvåra för dig själv. Ring först en advokat.

I allmänhetens ögon är det lätt att bli dömd som skyldig så fort man har blivit gripen. Men sanningen är att du fortfarande i det här läget är att betrakta som oskyldig. Du har nämligen inte blivit dömd än. Än så länge är du enbart misstänkt för brott. Förundersökningen pågår mest troligt fortfarande. Polisen har kanske tagit in dig för att du är en intressant person i undersökningen. De misstänker att du är gärningsmannen, men än så länge sitter du inte framför någon domare i någon rättssal. Du är fortfarande bara misstänkt. Men att vara misstänkt för brott kan vara obehagligt nog. Långa och tuffa förhör med polis och åklagare eller att sitta i häktet är ingen dans på rosor.

Misstänkt för brott kan få konsekvenser

Dansen blir dock något enklare att hantera om du har en försvarare som kan tala för dig. En advokat som har finansierats av staten. Det är standard när du är misstänkt för ett brott där fängelse finns med på straffskalan. Vad som är viktigt att komma ihåg är att allting du säger redan vid det här läget kan komma att användas mot dig. Redan när polisen låter meddela att du är misstänkt för brott ska du därför ringa din advokat. Så att du inte säger något dumt eller förstör dina chanser att få dig frigiven framöver. Kom i kontakt med en advokat här: www.misstänktförbrott.nu

29 Mar 2022